Амая

Амая oткрива йога на 7 годишна възраст с книгата „Хата йога“ на Ева Рюшпол. Практикува с голям интерес описаните упражнения, но школи по йога в тези години не съществуват. Затова започва занимания по спортна гимнастика, които продължава до около тринадесетата си година.

Завършва медицински колеж и работи като медицински лаборант, а впоследствие и специалност „социална педагогика и психология“ към Софийски Университет. Допълнително се обучава в спец курсове по социална психология и позитивна психотерапия. Работи като социален психолог и консултант в сферата на образованието и социалните дейности. През цялото време не спира да се занимава любителски със спорт, практикувайки карате, фитнес, аеробика, каланетика, танци и др.

Завръщането и преоткриването на йога се случва през 2008 г., а през 2014 г. се обучава за йога инструктор към международния Йога Алианс.

От 2015г. води курсове и класове за начинаещи и средно напреднали  по Хата йога, йога Gentle flow и йога за деца. Провежда също индивидуални и групови занимания по йога терапия с насоченост подобряване състоянието при проблеми на дихателната система, стомашно-чревни проблеми, опорно двигателен апарат, емоционални и психосоматични разстройства.

През 2016г завършва обучение по лечение с прана, а през 2019 обучение по рейки.

Класовете и протичат с кратки встъпителни и заключителни медитации, дихателни техники/пранаяма/, разнообразие от асани и комплекси в зависимост от нивото на групата, психотерапевтични техники и такива от енергийната медицина, заключителна релаксация и йога нидра.

Амая вярва в трансформиращата сила на йога и способността на тази система да извежда и усилва най-добрите качества в човешката личност на ниво тяло-съзнание и дух.

Черпи вдъхновение от древните източни текстове и често споделя със своите ученици тяхната дълбоката мъдрост и истина.

Мечтае да среща все повече здрави, осъзнати, щастливи и успешни хора и да споделя с тях радостта от живота.

error: Content is protected !!