Инверсна терапия при болки в гърба

ИНВЕРСНА ТЕРАПИЯ

ПРИ БОЛКИ ВЪВ ВРАТА, ГЪРБА И КРЪСТА

Инверсната терапия /терапия с преобръщане/ е естествен метод за въздействие при болки в гърба, врата, диакопатия, дискова херния, ишиас, спинална стеноза, дегенеративно-дистрофични изменения на прешлените /фасет синдром/, гръбначни изкривявания и мускулни спазми.

Методът използва единствено и само силата на гравитацията, до пълно освобождаване на натиска и напрежението в прешлените на гръбначния стълб и прилежащите мускули.

Пациента ляга на специален уред, наречен инверсна лежанка. Краката се заключват за по-добра сигурност. Бавно и постепенно уредът ще обърне тялото ви под различни ъгли, като ефекта върху гръбначния стълб и прешлените се усеща още при 20 градусовият ъгъл, а при 60 градуса се постига пълно освобождаване на насъбраното напрежение в гръбнака.

Продължителността и ъгъла на обръщане се променят постепенно, започвайки от 20 градуса и  престой от 7 минути. При всяка следваща сесия времето и ъгъла се увеличават до достигане на 60 или 90 градусов ъгъл/по желание/ и време от 20 до 30 минути.

Терапиите могат  да  се правят два, три пъти седмично, дори всеки ден.


Цени:

еднократна сесия: 7,00лв.

Пакет от 5 сесии: 30,00лв./срок 30 дни/

Пакет от 10 сесии: 50,00лв./срок 40 дни/

Необходимо е запазване на час, минимум един ден предварително на тел: 0876 619 389


На какво се дължат болките в гърба и кръста?

Според различни статистики, болките в гърба са едни от най-честите болежки в човешкото тяло. Данните показват, че около 90 процента от хората на планетата страдат или са страдали от този проблем.

Причините могат да бъдат много – претоварване, неправилно вдигане на тежки неща, неудобни пози, изстудяване при течение в някое помещение, претърпяна катастрофа…

Често до такива болки довежда и амортизирането на елементите на гръбначния стълб. Такива структурни изменения не чакат да остареем, а стартират развитието си още когато минем 30-те.

Разбира се, причина за неприятности с гърба е и начинът на живот. При много хора той е такъв, че създава предпоставки не просто за изхабявания, но и за увреждания на тази част от тялото.

Основното, с което „помагаме” за развитието на въпросните болежки, е обездвижването. Сред най-честите причини за сковаване е едно толкова познато нещо – еднообразната поза, в която седим пред компютъра с часове. Шофирането на дълги разстояние също има сериозен ефект за проблемите с гърба.

В тези и подобни случаи с времето може да се стигне до гръбначни изкривявания. Те пък съответно водят до редица сериозни заболявания.

За какви заболявания са симптом болките в гърба?

Понякога те отминават бързо и забравяме за тях, но е твърде възможно да се завърнат, да станат по-редовни, а също така и хронични. Те могат да бъдат симптом за редица доста неприятни заболявания.

Сред най-често срещаните е дископатията. При нея се стига до увреждане на диск и до притискане на нерва, като второто може да доведе дори до парализа.

При стенозата пък се получава стесняване на канала, в който се намира гръбначният мозък, или на отворите, които са разположени между прешлените. Въпросните стеснения също могат да притиснат нерви.

Заболяванията са още много, като например обездвижването и съответно получилото се гръбначно изкривяване може да доведе до радикулит, плексит и остеопороза.

Важно е във всички случай на болка, да обърнем своевременно внимание на този симптом и да се заемем с профилаактика или лечение.

Инверсната терапия е алтернативен, лесен и достъпен за всеки метод за профилактика или лечение на вече възникнал проблем.

 

error: Content is protected !!