Спирална гимнастика с д-р Ирина Свитенкова

Събота от 13.30-14.30ч.

Тази гимнастика се отличава с естественост на движенията, които въпреки своята простота имат дълбок смисъл и ефект върху тялото ни.

Плоските, двуизмерни движения в обичайните гимнастики, не съответстват на нашата триизмерна структура. Само траекторията на спиралата позволява да се достигне до обемност на дриженията, а самата гимнастика става плавна и компактна.

Практикувайки спирална гимнастика се възстановява потока на енергия в тялото, а с него и здравето и доброто самочувствие.

Четирите основни вълшебни движения ще направят гръбнака раздвижен и гъвкав, ставите и мускулите подвижни, вътрешните органи приятно масажирани и кръвоснабдени.

Смята се,че спиралната гимнастика е компактна, безопасна и наподобява на танцувална йога.

Тя създава емоционален комфорт, поради липсата на напрежение и умора, което е характерно за други видове гимнастики и физически натоварвания.

И не на последно място, спиралната гимнастика е вид танцова прихотерапия, сваляща стреса и зареждаща с прекрасно настроение и усмивка!

Най-известната, т.нар базова композиция на спиралната гимнастика включва 64 движения, наречени „Танц на гръбначния стълб“

Овладявайки този основен комплекс може да се добави и локална практика на спирална гимнастика за ставите на ръцете, краката, за главата и дори за езика. При изпълнението на такава локална гимнастика, ще можете да решавате здравословни проблеми за различни части на тялото си и вътрешните органи.

Сред доказаните ефекти на спиралната гимнастика са:

– МНОГО ДОБРО РАЗДВИЖВАНЕ НА ЦЯЛОТО ТЯЛО
– ПОСТЕПЕННО ПРИДОБИВАНЕ НА КРАСИВА ФИГУРА
– ОГЪВКАВЯВАНЕ НА ГРЪБНАКA БЕЗ ТВЪРДЕ СИЛОВО НАТОВАРВАНЕ
ПОДХОДЯЩА Е ЗА РАЗЛИЧНИ ВЪЗРАСТИ И ПРИ ХОРА С РАЗЛИЧНИ ЗДРАВОСЛОВНИ ПРОБЛЕМИВОДЕЩ: Д–Р ИРИНА СВИТЕНКОВА
холистичен лекар, хомеопат с над 20 годишен опит

За включване в групата е необходимо обаждане на тел: 0876 619 389

Посещенията са само с клубна карта на центъра или с карта МУЛТИСПОРТ

Еднократно пробно посещение: 7,00лв.

error: Content is protected !!