Йога терапия

Йога терапията е алтернативна, холистична система за подобряване състоянието на организма чрез методите на йога, аюрведа и психология. Тя използва силата на йогийските упражнения за въздействие върху тези органи и системи , които са засегнати от заболяване и цели възстановяване на загубения енергиен баланс, активизиране на лимфната, ендокринната и имунна система, както и тонуса на вегетативната нервна система. Специфичните йогийски дихателни техники и методите за дълбока релаксация  на тялото и психиката работят за възстановяване на цялостния психо-соматичен статус и привеждане на тялото и ума в състояние на равновесие и здраве.

Йога терапия се използва с особен успех при следните състояния:

  • Гръбначни изкривявания, болки и слабост в гърба и кръста, свързани с неправилна стойка и застоял начин на живот.
  • Наднормено тегло, обездвижване, проблеми с метаболизма и лимфната система
  • Проблеми с храносмилането и отделителната система/ газове, подуване, запек, т.нар „лениви черва“/
  • Чести или хронични проблеми на дихателната  и имунна система/ намален или отслабен дихателен капацитет вследствие на прекарани белодробни инфекции, алергичен и хроничен бронхит, непълноценно функциониране на белия дроб вследствие на прекаран Ковид 19, тютюнопушене, психосоматично затруднено дишане и др./
  • Психичен дисбаланс/ паник атаки, психо-соматични разстройства, нервност, депресия, постоянен стрес и безпокойство/

Холистичен център “Body-Mind-Spirit” предлага йога терапевтични програми и занимания конкретно при гръбначно-ставни проблеми /болки и слабост в гърба и кръста, дископатии, гръбначни изкривявания, скованост във врата и раменния пояс, проблеми с тазобедрените и кръстно хълбочни стави/ и йога терапевтични програми при нервно напрежение, стрес и паник атаки.

Какво включва нашата йога терапевтична сесия:

Една йога терапевтична сесия  протича в рамките на 60 – 70 минути по предварително изготвена от йога терапевт програма. Тя включва комплекс от йога упражнения, съобразени със здравословното състояние на клиента и насочена към подобряване  на състоянието му. В програмата могат да присъстват също дихателни техники, медитаци, техники за релаксация, а също и помощни средства и уреди: йога болстери, йога хамак, инверсна лежанка и др. по преценка на йога терапевта.

 


ИЗГОТВЯНЕ НА ИНДИВИДУАЛНА ТЕРПЕВТИЧНА ПРОГРАМА

ЦЕНА: 40.00 ЛВ

ЙОГА ТЕРАПЕВТИЧНИ СЕСИИ:

               60-70 Минути:  цена 55.00 лв.

ВСИЧКИ ЙОГА ПРОГРАМИ СЕ ПРОВЕЖДАТ ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА  КВАЛИФИЦИРАН ЙОГА ТЕРАПЕВТ В ЗАЛАТА ЗА ПРАКТИКИ.

error: Content is protected !!