Йога студио

Изградено по принципите на фън шуй за баланс и хармония ,нашето йога студио предлага комфорт, топлина и много светлина. Просторната зала /75м2/ е с изложение югоизток-юг-югозапад.  Тази ориентация съвпада с елементите дърво,огън и земя.  Затова сме се постарали те да присъстват  в залата в съответстващите им сектори.  Малко дърво на югоизток.  Нюанси на червеното, за активиране на елемента огън в южния сектор и много елементи на майката земя /Кун/ на югозапад. Енергията на дървото носи живот, растеж, топлина и спокойствие. Подът в залата е изцяло дървен в естествен жълт цвят. Такива са и стените, с изключение на декоративните елементи и трегерите в бледо керемиден цвят.

Фън шуй разглежда пространството като жив организъм със съответстващите му пет елемента. Тези пет вида енергии непрекъснато си взаимодействат в пространството около нас, но и вътре в нас. Ние считаме,че потапянето в енергията на съответния елемент е изключително балансиращо за тялото и психиката.  Това носи на пребиваващите здраве, успокоение и добрата енергия от която имат нужда. Ако енергията в пространството се движи свободно и безпрепятствено, така ще започне да се движи и в нашето тяло и ние ще се радваме на добро здраве.

Затова отделихме толкова много време и любов  в изграждането на нашето пространство. Без прегради, без колкони, без излишни неща  и с много светлина. Пребиваващият в залата ще може да почувства как добрата Ци го изпълва  с трептяща енергия. Тя винаги е деликатна , но напълно осезаема. Не е забравена и силата на символите. Знаците на щастието, дълголетието, любовта и здравето са откриваеми.

Централно място заема и символът ОМ- свещен звук в индуизма, представен с характерната си пиктограма. Това е миналото-настоящето и бъдещето вплетени във вечността. Триединството на трите божествени енергии /сътворение-запазване и трансформация. ОМ символизира безграничното, безкрайното и вечното. Това, което винаги е съществувало и ще бъде. Безсмъртното, неизменното. Изначалният звук на вселената, вибрацията на сътворението и универсума. Докосвайки се до мъдростта на древните източни знания, толкова различни от тези на западната култура, е неизбежно влюбването в тяхната чистота , простота и осезаема истинност.

Практикувайки йога сред тишината на залата или на специалната музика на санскрит, присъстваме в друг свят, сякаш в друго измерение! Всеки е свободен да изрази мислите и чувствата си, да сподели опит, впечатление или радост.  И всеки е добре дошъл! В най-топлото, хармонично и спокойно йога студио.

error: Content is protected !!